неделя, 4 януари 2009 г.

Gaza

Махмуд Аббас търси френския натиск над Израел за прекратяване на насилието в Газа
04 януари 2009 | 17:18 | Агенция "Фокус"
Рамала. Палестинският президент Махмуд Аббас заяви в неделя, че ще поиска от френския президент Никола Саркози да окаже натиск над Израел за прекратяване на деветдневната израелска офанзива в Ивицата Газа, предаде АФП.
Двамата ще се срещнат в град Рамала на Западния бряг в понеделник малко след като Саркози пристигна в региона, за да сложи край на израелската офанзива срещу управляваната от радикалното палестинско движение “Хамас” територия, при която загинаха над 490 палестинци.
“Палестинското ръководство предприема всички средства, за да сложи край на агресията в Газа. Утре ще приемем френския президент и ще го помолим заедно с ЕС да окажат натиск над Израел за прекратяване на агресията,” заяви Аббас в началото на срещата с палестинските лидери в Рамала.

Хиляди италианци протестираха срещу израелската офанзива в Ивицата Газа
04 януари 2009 | 16:41 | Агенция "Фокус"
Рим. Хиляди италианци протестираха в Рим срещу израелската офанзива в Ивицата Газа, предаде италианската агенция АНСА. Голяма част от протестиращите са от гражданските сдружения “Форум Палестина” и “Свободна Палестина”. Участниците в протеста палеха израелски знамена и настояха международната общност да защити цивилното население.

Петчленно палестинско семейство загина от израелски танков снаряд в Газа
04 януари 2009 | 16:34 | Агенция "Фокус"
Газа. Петима палестинци, членове на едно и също семейство, бяха убити, след като автомобилът им бе ударен от израелски танков снаряд край град Газа, предаде АФП, позовавайки на медицински източници. Сред жертвите е и 14-годишно момиче.

Най-малко 32 ракети са били изстреляни срещу територията на Израел от началото на днешния ден


04 януари 2009 | 16:30 | Агенция "Фокус"

Ерусалим. Най-малко 32 ракети са били изстреляни от Ивицата Газа срещу територията на Израел от началото на днешния ден, предаде АФП, позовавайки се на съобщение на израелското военно командване. Ранени са трима израелски граждани. Междувременно израелски войници настъпват все по-навътре в територията, контролирана от радикалното палестинско движение „Хамас”.
Едната от ракетите е улучила къща в израелския град Сдерот. Ранена е една жена. Двама души са пострадали при ракетния обстрел в Ашдод и Нир Оз.

Няма коментари:

American Military Deaths in Iraq