неделя, 4 януари 2009 г.

МВнР на Румъния призовава да спрат бойните действия

МВнР на Румъния призовава да спрат бойните действия в Ивицата Газа

04 януари 2009 | 15:44 | Агенция "Фокус"

Букурещ. Румънското външно министерство изразява дълбокото си безпокойство от ескалацията на ситуацията в Ивицата Газа в съобщение за печата, разпространено днес и цитирано от румънските медии. Спешно е необходимо да се прекратят действията и да се осигурят условия, които да позволят достъпа на хуманитарна помощ до района на конфликта и защита на цивилните, посочва министерството.
Главното безпокойство на външното министерство е положението на румънците, живеещи в района, се казва в съобщението. Министерството подчертава, че предприема всички възможни действия, за да улесни евакуацията на румънците, които искат да напуснат Ивицата Газа.
До 13 ч днес 55 румънски граждани - 14 жени, петима мъже и 36 деца, както и девет палестински граждани, са поискали консулско съдействие, за да напуснат Ивицата Газа. Румънското посолство в Тел Авив е в постоянен контакт с израелските власти и полага всички усилия румънските граждани с валидни лични документи да могат да напуснат района, се казва в съобщение на министерството.

Няма коментари:

American Military Deaths in Iraq