неделя, 4 януари 2009 г.

Представител на руския президент замина за Ивицата Газа

04 януари 2009 | 13:55 | Агенция "Фокус"

Москва. Русия ще продължава да води политика за взаимно прекратяване на огъня в Ивицата Газа. За тази цел за региона замина специалният представител на руския президент за Близкия Изток и заместник-министър на външните работи Александър Салтанов. Това съобщи говорителят на руското външно министерство Андрей Нестеренко във връзка с началото на израелската наземна операция в Ивицата Газа, предаде ИТАР-ТАСС.
-
АФП: Москва изпрати свой представител в Близкия Изток
04 януари 2009 | 14:00 | Агенция "Фокус"
Москва. Русия изрази “огромното си безпокойство” от израелската сухопътна офанзива в Ивицата Газа и обяви, че е изпратила пратеник в региона, за да помогне на усилията за дипломатическо разрешаване на конфликта, предаде АФП.
“Опасното утежняване на конфликта след започването на наземната операция на Израел в Ивицата Газа ни безпокои изключително много”, се казва в комюнике на руското министерство на външните работи. “Необходимо е незабавно да се сложи край на страданията на цивилното население и от двете страни, да се прекрати кървавата баня и да се постигне двустранно примирие”, се уточнява в комюникето.
С тази цел Русия е изпратила заместник-министъра на външните работи Александър Салтанов в региона като представител на страната в опит за разрешаване на конфликта.

Няма коментари:

American Military Deaths in Iraq